Центар за едукацију судија и јавних тужилаца у Републици Српској је, и ове године, наставио са Програмом специјалистичке обуке за судије и јавне тужиоце који поступају у поступцима према малољетним извршиоцима кривичних дјела, као и у кривичним поступцима у којима се у улози оштећеног појављују дјеца, а уз подршку   UNICEF-Oвог пројекта „Правда за свако дијете“, финансираног од влада Шведске и Швајцарске.  

Тако је   први овогодишњи семинар на тему: „Међународни стандарди и психологија дјеце у контакту са законом“  одржан онлајн, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, путем Cisco Webex платформе, 9. и 10. јуна 2021. године, док су едукатори били г. Драган Улетиловић, судија Окружног суда у Бањалуци и гђа Олга Лола Нинковић, руководилац Одјела за подршку свједоцима, Окружни суд Бања Лука. У складу са дневним редом, током првог дана семинара, судија Улетиловић је говорио о малољетничком правосуђу као и о међународном оквиру малољетничког правосуђа, док су ,током другог дана семинара, учесници имали прилику да чују више о самој психологији дјеце и малољетника од госпође Нинковић, те компетенцијама дјеце за учешће у поступку, као и улогу стручних савјетника и праксу саслушања дјеце жртава у истрази и пред судом.

Семинар је успјешно завршен, а исти је пратило 40 (четрдесет) учесника из реда судија, тужилаца, стручних сарадника и стручних савјетника- психолога из правосудних институција Републике Српске.