На основу Програма почетне обуке и стручног усавршавања за 2020. годину, Центар за едукацију судија и јавних тужилаца у РС је у сарадњи са Центром за едукацију судија и тужилаца у ФБиХ, а уз подршку EU4Justice пројектa, дана 25. јуна одржао oнлајн радионицу на тему:Стратегије и кључни алати у области крипто валута и сајбер криминала, којој је присуствовало 20 (двадесет) учесника.

Циљ радионице био је представљање методологије за истраге компјутерског криминала и разговор о најбољим праксама. Радионица је била посебно прилагођена потребама исказаним у упитницима дистрибуираним учесницима у фази припреме радионице. Главна излагачица била је гђа Емануел Легранд, некадашња истражна судија специјализована за компјутерски криминал на суду у Паризу, која тренутно ради као регионални магистрат за везу у Југоисточној Европи.

Гђа Легранд је дискусију обогатила конкретним примјерима из истрага компјутерског криминала. У радионици су учествовали тужиоци, судије и представници агенција за спровођење закона.